1879

ГИМНАЗИЈА ПИРОТ

1879

ПО БЕЛОМ СВЕТУ

Dnevnik iz Francuske...

Obilazaka Clermont-Ferrand-a
U sredu, 22.marta obišli smo Clermont – Ferrand. Imali smo prilike da vidimo glavne istorijske spomenike i ličnosti koje su obeležile istoriju samog grada. Spomenik Vercingetorix, čuvenog Gala koji je porazio Gaj Julija Cezara u bitci kod Gergovije. Spomenik Pape Urbana II koji je poveo vojsku u Krstašti rat. Čuvenog Bleza Paskala bez koga danas ne bi bilo mobilnih telefona. Upoznali smo stari deo grada, sagrađen od vulkanskog kamena, arhitekturu koja pleni svojom lepotom.

Наши ученици билингвалних одељења који су са својим професорима у петак 17.03.  отпутовали у  у Француску,  стигли су у Виши и сместили се у француске породице. Њихови први утисци су одлични, деца су веома задовољна смештајем у породицама. Професори-вође пута истакли су да је пут, иако  напоран, био занимљив јер су успут обишли и Милано у Италији, а наши ученици одмерени, културни, коректни, како и доликује гимназијалцима.

НАШИ УЧЕНИЦИ НА МЕЂУНАРОДНОМ КАМПУ МИШЕЛИНОВИХ ГРАДОВА У КЕР НЕТРИ У ФРАНЦУСКОЈ

У суботу 30. јула, група од 10  ученика билингвалних одељења 2/4 и 3/4 Гимназије Пирот, са професорима Милом Рутаљ и Ивицом Панићем, отпутовала је на међународни камп у Кер Нетру, летовалиште у Француској, близу Les Sables d’Olone, на обали Атлантског океана. Екипа је  безбедно стигла у камп и сместила се а једно ноћење  успут су имали у Нинбергу, у Немачкој. Камп организује Клермонферан, водећи у мрежи Мишелинових градова, а поред наших ученика, тамо су и ученици из Пољске, Немачке, Италије, Шпаније и Француске. Чека их низ интелектуалних и спортских  активности, учење језика, али и дружење са вршњацима и размена искуства. Боравак наших ученика и професора у овом кампу много значи, пре свега за билингвалну наставу и програм, за нашу Гимназију, али и за Град Пирот и компанију Тигар Тајерс, јер су Град, Тигар Тајерс и Гимназија сарадници и партнери у пројекту билингвалне наставе и сталном усавршавању наших ученика и професора на овом плану. Смештај и исхрану обезбеђује  град домаћин- Клермонферан, а финансијску подршку у организацији путовања наших ученика до кампа и натраг, пружили су Град Пирот и Тигар Тајерс.Ученици и професори Гимназије боравиће у кампу од 1.до 8.августа.

ОНИ СУ САДА УСПЕШНИ СТУДЕНТИ И ПОСЛОВНИ ЉУДИ.....

НАТАЛИЈА СТЕФАНОВИЋ

децембар,2022.

Наталија Стефановић, некадашња добитница признања „Најбољи ученик друштвено- језичког смера“ – сада један од најуспешнијих студената на завршној години, Правног факултета у Београду, на Катедри за Међународно право.

ДУШАН КОСТИЋ

АЛЕКСАНДРА СИМЕОНОВИЋ

МИЛОЈЕ ВАЦИЋ

КАТАРИНА ПЕРИЋ

БОГДАН ЖИВКОВИЋ

ЈОВАНА ТОШИЋ

НИКОЛА РАНЧЕВ