1879

ГИМНАЗИЈА ПИРОТ

1879

АКЦИЈЕ

8.12.2022

Данас је у Свечаној сали школе Ђачки парламент организовао презентацију и предавање „Зауставимо вршњачко насиље!“ Ширимо свест о овој теми и међу ученицима, и међу наставницима, и међу родитељима. Сви смо на истом задатку: здрава и безбедна школска средина, и другарска и сарадничка атмосфера. Ово предавање реализовали су ученици 3.разреда- представници Ђачког парламента, уз подршку координатора Ђачког парламента, професорке Александре Здравковић.

26.10.2022

U našoj školi u toku je humanitarna akcija Učeničkog parlamenta „Hranimo se zdravo i mi, budimo humani svi“, prikupljanja voća, povrća i zdrave hrane za korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta. Pozivamo sve naše učenike i profesore da daju svoj doprinos ovoj akciji. Naše malo, nekome znači sve.

                                             ХУМАНИТАРНА НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ

Ђачки парламент Гимназије Пирот се са својом координаторком, професорком Александром Здравковић , укључио у организацију хуманитарне новогодишње представе за децу у циљу даривања пакетића деци Основне школе са домом ученика за децу без родитељског старања „Стрелац“, корисницима Центра за социјални рад, деци на лечењу у Општој болници Пирот и ученицима основне школе у селу Звонце.

                                               Хуманитарна акција поводом Дана здраве хране

Ђачки парламент Гимназије Пирот са својом координаторком, професорком Александром Здравковић, и ове, као и претходних година, укључио се у обележавање светског Дана здраве хране. Хуманитарна акција Ђачког парламента под слоганом  „Хранимо се здраво и ми – будимо хумани сви“ одржана је 27. октобра, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Ова Акција подразумевала је прикупљање воћа и поврћа, које је након прикупљања предато Црвеном крсту и намењено корисницима Народне кухиње.